Om meg

Bildet mitt
En egen blogg med hverdagsglimt. Målet er å ta ett bilde hver uke i løpet av 2009. Og som den skravleren jeg er kommer det sikkert mange andre bilder og småkommentarer inne i mellom. Tusen takk for at dere vil lese. Jeg blir kjempeglad for en kommentar.

En smakebit av mine layouter.


mandag 11. mai 2009

Mandagstema: Ansvar - og ukens bilde uke 18 og 19

Mandagstema denne uken er "ansvar". Jeg vil tippe at dette ordet innbærer endel følelser og tyngde for de aller fleste av oss. I min hverdag er det to ting jeg føler mest ansvar for; ungene mine og de små jeg passer på når jeg er på jobb på nyfødt intensiv. Derfor passer dette første bilde veldig bra. Det er tatt av jentene når de er rundt et par uker gamle. De er født premature og tilbrakte 1 uke på Haukeland før vi ble overflyttet til Haugesund og tilbrakte resten av tiden der før vi ble sendt hjem. Det vil si at de lå knappe 3 uker på min nåværende arbeidsplass. Jeg tror vel egentlig at jeg aldri visste hva virkelig ansvar var før jeg fikk jentene mine. Der lå to knøtt på under to kg som var MITT ansvar. Og den ansvarsfølelsen har bare vokst i takt med barna. Nettopp det å ha hatt ungene mine på en nyfødt avdeling i nesten 1 mnd gjør at jeg virkelig kjenner på hvilket ansvar det er å jobbe med disse ungene. Jeg VET hvor vanskelig det er å dra fra ungene når de er nyfødte, å ikke kunne vare med dem hver minutt av døgnet. Foreldrene stoler på at vi tar vare på de, og det ansvaret tar jeg til det fulle.En annen assosiasjon ordet "ansvar" gir meg er den følelsen jentene gir uttrykk til for hverandre. Selv om de krangler som busta fyker, så vet jeg at de føler et veldig ansvar for at den andre alltid har det bra. De hjelper hverandre når de møter på hindringer, og ingen er sterkere enn dem to når de står sammen. Tro meg - da er det lite som hjelper:) Her er snuppene i Spania, og Norah hjelper Mathilde stødig opp trappen. De er ca 1 år og 9 mnd.


Ukens bilde uke 18:


Norah er en skikkelig guttejente, det har hun i grunnen alltid vært. Hun elsker å klatre, men til nå har hun hold seg til halvstore stener, små gjerder og et tre med påspikret stige i barnehagen. Men i år er det tydelig at plommetreet skal til pers, og her er hun på god vei mot toppen.


Mathilde liker seg best nærmere bakken, og her svinger hun seg i grenen.
Norah litt misfornøyd med at jeg absolutt må ta bilder hele tiden:)


Ukens bilde - uke 19
Oppusingen etter vannlekkasjen på gjestebadet er i gang. Som dere ser er taket blitt hvitt, og jeg har malt 3 strøk med hvit maling på listene. Det må nok enda et strøk til før det blir bra og dekker den blå malingen under. Etterpå skal tapeten rives, ny hvit skal opp og jeg skal få hvitt toalett og en liten skjønn vask.

16 kommentarer:

 1. Ja du har ret, det er vel det største ansvar i vores liv, når vi bliver mødre. Sikke smukke billeder af dine døtre - dejlig tolkning af mandagstemaet :-)

  SvarSlett
 2. Istemmer..det er et stort ansvar å få barn, passe på barn..men du verden så herlig det er å ha de rundt seg...
  Og ja..her har du funnet frem noen herlige bilder..som viser utforskertrang og glede, ansvar for hverandre og seg selv

  Ha en flott uke...kos dere på 17 mai :)

  SvarSlett
 3. Flot tolkning, og flot med de skønne billeder.
  Mkh. Vibeke

  SvarSlett
 4. Fin tolkning av mandagstema. Det er et stort ansvar å få barn, men også en stor glede!

  SvarSlett
 5. Jøss, du har litt av et ansvar Hanne, både hjemme og på jobben. Men kjenner jeg deg rett, så er du veldig bevist det ansvaret du har tatt på deg.
  Lille doen ser ut til å bli riktig så lekker foresten :)

  SvarSlett
 6. så fantastisk bildet av jentene på vei opp trappen var! nydelig!!

  ha en god uke=)

  SvarSlett
 7. Fin tolking, og fine bilder!

  SvarSlett
 8. Så søte barn! Og intet ansvar er større en ansvaret for våre deilige unger!

  SvarSlett
 9. Å, den historien om nyfødt intensiv og en fryktelig følelse av å forlate ens egen lille (eller to!) unge kjenner jeg så utrolig godt til! Er sjeleglad for slike som deg, Hanne!!!

  SvarSlett
 10. så utrolig nydelig de jentene dine er! Kan godt skjønne at plommetreet må til pers for klatring. Det er bare rett og rimelig. Du tar så flotte bilder, det er en fryd for øyet!

  SvarSlett
 11. Jeg lager også slike poser for salg, -om du er intr......
  De koster kr 175,-
  Send meg en e- mail til:
  termoen@loqal.no
  om du er intr.
  Klem

  SvarSlett
 12. Selvom det var en hård omgang med dine egne tvillinger, må det være så beroligende og trygt for forældrene på "din" afdeling, at du har været der og forstår dem!

  SvarSlett
 13. Nydelige bilder ;D Spesielt nyfødt bildet, og jentene i trappa - rett & slett herlige!

  SvarSlett
 14. mye flott her. flott og sterkt bilde av to små. o et nydelig bilde av dem i trappa. fin løsning

  SvarSlett
 15. Smukke billeder tankevækkende ord. Et barn i dine hænder er helt sikkert et trygt barn, og det er en god start på livet :-)

  SvarSlett
 16. Trappebildet fra Spania er helt nydelig!

  SvarSlett