Om meg

Bildet mitt
En egen blogg med hverdagsglimt. Målet er å ta ett bilde hver uke i løpet av 2009. Og som den skravleren jeg er kommer det sikkert mange andre bilder og småkommentarer inne i mellom. Tusen takk for at dere vil lese. Jeg blir kjempeglad for en kommentar.

En smakebit av mine layouter.


mandag 25. mai 2009

Mandagstema - Trøbbel (med tvillinger)

Ahhh, jeg digger mandagstemaet i dag. Det er nemlig "trøbbel". Og med tvillinger i hus er det alltid trøbbel på ferde. Trøbbel betyr brydderi, eller lage til vansker/vanskeligheter for noen. Norah og Mathilde er fantastiske til å lage planer sammen og ikke minst, gjennomføre dem uten å bli tatt. Gjerne ved at én distraherer mamma mens den andre utfører oppdraget. Heldigvis betyr tvillingtrøbbel mere arbeid der og da, men mye moro senere. Særlig siden mammaen er såpass avbalansert at hun har lært seg å ta bilder av trøbbelet før hun blir sinna og kjefter.

De første bildene som kom til minne når jeg leste om mandagstemaet i dag ble tatt for ganske nøyaktig 2 år siden. Jentene var 1,5 år - vi hadde bodd i vårt nåværende hus i noen måneder, og jentene begynte å bli bevandret. Vi hadde riktignok stengt av hele kjøkkenet med en Park-a-kid lekegrind, men døren ble av og til glemt. Og etter noen alt for herlige minutters stillhet var dette synet som møtte meg. Dere kan trygt si at denne mammaen måtte ut å kjøpe nytt lager med både bakepapir og aluminiumsfolie:)Den neste episoden var nå i helgen faktisk. Jentene og jeg har tilbragt helgen på hytta med mormor. På fredag var været så som så på formiddagen, og jeg fant frem male- og tegnesaker til dem. Jeg vet jo i utgangspunktet at det blir litt flekker på klærne av sånne ting, så jeg lot dem sitte i singletbodyer som ikke blir ødelagt av noen flekker.

Litt ute i kunstnerakten ble jeg litt vel opptatt av min egen fingermaling og tanker som fløt av gårde. Da jeg lettet blikket igjen var dette synet som møtte meg:


Begge to var full av maling fra topp til tå. Norah, som selvsagt startet det hele, var aller verst. Hele ene armen var helt svart - jeg mener det seriøst... det var ikke en flekk med hudfarge igjen på hele armen fra albuen og ned. Mathilde tok heldigvis en litt mer lystig farge og gikk ikke like grundig til verks.Hele badeseansen førte selvsagt til merarbeid for både mor og mormor - her måtte det bades, og det tidlig på formiddagen. Jentene elsker å bade, og nok en gang fikk trøbbelet deres en fordel for dem selv. Her sitter to fornøyde "triiiiåethallltår"inger (quote Norah) i badekaret og later som de er Lille-my fra Mummidalen.

Joda, det kan faktisk være ganske herlig med trøbbel, selv om det nesten alltid innbærer rydding, vasking eller annet merarbeid for mammaen....

Mer referat fra hytteturen kommer senere i uken, sammen med en oppdatering på ukens bilder som ligger klart. Men jeg bare måtte få unna mandagstemaet først. Jeg har også planlagt et lite blogginnlegg om den fantastiske Jarle Trå som bare måtte opp på Mount Everest uten oksygen, hvor nettverket hans ikke kan forstå at UD ikke er mer behjelpelig på å få han ned - men jeg må tenke innlegget ferdig i hodet først:)

God Mandag, alle sammen!

21 kommentarer:

 1. Nei så utrolig festlig!! Tvillinger er ofte temmelig oppfinnsomme og inititativtagere:-))
  Herlig story og bilder...&for et glimt i øyet..
  Super dag fra Randi

  SvarSlett
 2. Ohh..ja..det her kjenner man igjen..selv om man ikke har 2 stk å holde styr på. Men det er mye moro utav trøbbel også da...når man kan få litt avstand til det å se det morsomme i det.
  Takk for koselig kommentar.

  SvarSlett
 3. Du må have en hel del 'trøbbel', når du har tvillinger ;-) Det var en dejlig måde at løse opgaven på, at du viser billeder og fortæller fra jeres liv ...

  SvarSlett
 4. Wow, disse to prinsessene har det nok mye morsomt samen *lol*
  Men selv om de er rampete er de jo selvsakt mest søte da. Det nederste bildet er bare så fantastisk :)
  Tvillingtrøbbel og dobbel lykke ;)

  SvarSlett
 5. Trøbbel med barn? Deilig trøbbel, som man kan le av i etterkant! Jentene var jo SÅ herlige. Kreativitet vil jeg kalle deres trøbbel ;-)

  SvarSlett
 6. flott tolkning av trøbbel :) herlige bilder!

  SvarSlett
 7. Fin tolking av to nydelige jenter. De var så fin at jeg måtte bare se vidre i blogg verden din. Du har en flott og koselig blogg. Ha ei fin og problem fri uke.

  SvarSlett
 8. Så herlige bilder! Tvillingmødre skulle så absolutt hatt øyne i nakken, og kanskje et-par andre steder også....

  SvarSlett
 9. Kan tenke meg at tvillinger er dobbel trøbbel, men dobbel glede også...
  Man kan da ikke bli sinte på sånne søte små <3

  SvarSlett
 10. Det blir nok mange sånne artige historier opp gjennom i heimen deres. Lystelig! Og artige bilder - sitter her og smiler jeg nå:o)

  SvarSlett
 11. Ha ha helt herlige bilder : )

  SvarSlett
 12. Nå har jeg humra meg gjenkjennede gjennom innlegget ditt.Ikke at jeg har tvillinger,men en på 1,5 og en på 4 og de gjør mye rart de også:)

  FLotte bilder av to flotte jenter,somtydeligvis har litt spilloppmakere iseg:) HA ei flott uke:)

  SvarSlett
 13. Så skjønne jenter! Og så festlig trøbbel de lager til. Skjønner jo at det blir noe ekstraarbeid på mammaen da, men sikkert ekstraglede også. De ser riktig så skøyeraktige ut. Har lyst å legge deg til på lista mi slik at jeg får se mere til de to sjarmtrollene dine. Håper det er greit? Ha det godt. Hilsen Margit.

  SvarSlett
 14. Jeg hadde nesten håpet på litt tvillingtrøbbel før jeg kom inn hit - og jammen fikk jeg det også ;). Herlige bilder og historier, Hanne! Du får vel dobbelt trøbbel, men også dobbelt glede i hverdagen! Herlig! Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 15. Hehe, herlige bilder og supernydelige jenter! Kjenner godt igjen situasjonene du beskriver og det er ikke alltid like lett å smile med engang...

  Maling på kroppsdeler i ubevoktede øyeblikk tok helt av her etter at de malte fot- og håndavtrykk i barnehagen... :P

  Om det til tider er dobbel trøbbel, så kan jeg skrive under på at det for det meste er dobbel lykke!! :) Nydelige badebilder!!

  Ha en flott uke med snuppene!

  SvarSlett
 16. Her var det mye herlig trøbbel :)

  SvarSlett
 17. Puh a meg - dette var travelt! Men du får være glad du ikke fikk 4 av disse! Jeg lå på sykehus med ei som fikk 4 da jeg fikk min ene. Og når jeg innimellom blir helt matt av min tenker jeg på hun som har det samme x 4...! *LOL*

  Men det er noen solstråler du har, da!

  SvarSlett
 18. Herlige bilder av herlige barn! Så søte og morsomme da! :-D

  SvarSlett
 19. Herlig innlegg!! De er jo bare så skjønne :). Flott innlegg!

  SvarSlett