Om meg

Bildet mitt
En egen blogg med hverdagsglimt. Målet er å ta ett bilde hver uke i løpet av 2009. Og som den skravleren jeg er kommer det sikkert mange andre bilder og småkommentarer inne i mellom. Tusen takk for at dere vil lese. Jeg blir kjempeglad for en kommentar.

En smakebit av mine layouter.


søndag 5. april 2009

Uke 14 - matgleder

Jeg gikk gjennom bildene jeg har tatt denne uken - og det mest beskrivende ordet for uken som har gått er faktisk matglede. Begge jentene, men særlig Norah, er utrolig opptatt av å være med på kjøkkenet for tiden. Det spiller ikke så veldig stor rolle hva vi gjør på kjøkkenet, Norah elsker å ta ut av oppvaskmaskinen, løpe inn i stua og hente skitne kopper, og å sitte på kjøkkenbenken å se på at mamma lager middag. Og hvis vi skal ha pannekaker til middag - ja da er gleden komplett. Begge vil være med å ta både mel, sukker, melk og egg oppi. Og ikke minst røre.

Når det kommer til pannekaker så har vel de aller fleste en tradisjon. Mange spiser tomatsuppe sammen (eller før) pannekakene, noen spiser syltetøy på pannekakene, og jeg er oppvokst med sukker og fleskepannekaker. Når vi har spist pannekaker med "kokka" (som er jentenes navn på Monica), Sebastian og Marielle står følgende på bordet; sukker, kanel, bacon i fett og blåbærsyltetøy. Mange rare tradisjoner på et matbord:)

Her hjemme er jentene vant med at jeg spiser bacon til pannekakene - mens pappaen spiser blåbærsyltetøy. Hvis Norah hadde fått det som hun ville hadde hun spist pannekake med sukker, blåbærsyltetøy OG bacon! Men vi begrenser det til enten eller. Nå for tiden går det mest i blåbærsyltetøy, og det er her ukens bilde kommer inn. For pannekaker må selvsagt spises med hendene som all annen mat iflg jentene - hva er vel en gaffel???!!! Og når de i tillegg har blåbærsyltetøy på pannekakene som de SELVFØLGELIG tar på selv (KAN SJØL) blir resultatet etter en liten halvtime sånn:I går ble Norah syk med feber og ørebetennelse, antibiotikakuren ble begynt sent på kvelden etter tur til legevakten, og vi har måttet holdt oss innendørs igjen. Det krever litt, særlig når paraceten begynner å fungere, og sola skinner gjennom vinduet og roper på jentene. Så idag har vi hatt bakedag. Vi har hatt hjemmelaget pizza til middag. Begge to var med å lagde deigen, og Norah sto parat til å hjelpe med å kjevle den ut, og snike til seg raspet ost på slutten.

Mens pizzadeigen hevde letet jeg frem en oppskrift på internett til bananmuffins med sjokolade i. Jeg må vel ærlig innrømme at jeg var småskeptisk der jeg sto og rørte alt sammen - men resultatet ble kjempebra. Saftige og gode muffins som absolutt er verdt å prøve.

Oppskrift på banan og sjokolademuffins:100 gr smør (la det stå ute så det blir mykt)
2,25 dl sukker
3 modne bananer
2 egg
3,75 dl hvetemel (evt erstatte 1 dl med grovere meltype, eller havregryn)
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 dl melk (jeg brukte lettmelk)
1 plate sjokolade (mørk eller lys etter smak og behag)

----------------------------------------------------------------------

Sett ovnen på 175 grader - jeg bruker varmluft.
Rør Margarin og sukker hvitt.
Tilsett eggene, ett om gangen.
Rør deretter inn mosede bananer.
Bland sammen mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og vend dette inn i eggeblandingen.
Tilsett 1 dl melk og rør godt.
Vend inn sjokolade i små biter.

-------------------------------------------------------------------------

Fyll i muffinsformer ca halvveis opp til kanten.
Jeg stekte ett brett med store former, og ett med små.
Røren holdt til 8 store og ca 16 små muffinser.
De ble stekt nest nederst i ovnen på varmluft, de store i 15 min og de små i 10 min.
Avkjøles på rist før de inntas med stor matglede:)

4 kommentarer:

 1. For noen herlige bilder av jentene dine! Og pannekaker skal selvfølgelig spises med bacon... ;-)

  SvarSlett
 2. Så fine blåbærunger du har :) - og så er du så god til å skrive, Hanne! Leste om endringene du har hatt i familielivet, og det er trist, men det ser virkelig ut til at dere kommer dere videre, du og jentene! Stå på! Forøvrig så bruker jeg blåbær og bacon til pannekaker, men det er ikke livretten. Vet at mange bruker ertesuppe til også. Ha en fin dag, Hanne!

  SvarSlett
 3. Herlig lesning! Pannekaker er veeeldig godt! Og de muffinsene hørtes veldig gode ut. De må prøves..

  SvarSlett
 4. Enig i at sukker og bacon hører med til pannekaker! Kjekt med småtasser som "kan sjøl"... har en av de jeg og.

  SvarSlett